Kulturruter i Danmark

 

boern af fangerBørn af fanger

I Fængselsmuseets nye udstilling ”Børn af fanger” sætter vi for første gang fokus på de børn, der rammes, når deres far eller mor kommer i fængsel. Det anslås at mellem 4000-7000 børn årligt oplever en forældres fængsling - en oplevelse, der ofte præger børnene resten af livet. I udstillingen fortæller tre børn om nogle af deres oplevelser, tanker og følelser med en far i fængsel. Gå på opdagelse i udstillingens labyrint, udforsk fakta og holdninger i de mange skabe og bliv klogere på de børn, der bliver ramt, når dommen falder.

Udstillingen vil være god at se sammen som familie, og der er mulighed for at tegne og tale om indtrykkene efterfølgende.

 

 

 

 

 

 

 

 

ferieaktiviteter 1Ferieaktiviteter

I skoleferier arrangerer Fængselsmuseet særlige rundvisninger og aktiviteter, der er målrettet børnefamilier. Der vil være forskellige temaer fra gang til gang, hvor både den personlige fortælling og vigtige begivenheder kan være i fokus. Aktiviteterne tager udgangspunkt i børnene og giver et dybere indblik i en lukket verden. Vores formidlere er alle erfarne. De søger dialogen og giver plads til eftertanke. Alle spørgsmål er velkomne!

Aktiviteterne klæder børn og deres voksne på til på egen hånd at udforske museet.

 

 

 

 

gps skattejagt 1GPS skattejagt

På GPS skattejagten rundt om fængselsbygningen får I historierne om flere af de fantastiske flugter, som fangerne har forsøgt. Skattejagten foregår udendørs og kræver kun en GPS eller en mobiltelefon med adgang til internettet. Turen er ca. en kilometer lang og består af små opgaver, der leder videre til næste flugthistorie. Skattejagten kræver ikke adgangsbillet til Fængselsmuseet.

Få flere praktiske informationer og start skattejagten her

 

 

 

 

museum boernehoejde 2Museum i børnehøjde

I Fængselsmuseet er der mange muligheder for indlevelse og for at gå på jagt efter sjove detaljer og ekstra viden. I museet er der indrettet flere celler, hvor man gerne må røre ved tingene og lægge sig i sengen. Skabe og skuffer kan åbnes, telefonerne ringer, og der er mulighed for et spil bordtennis eller backgammon. Man kan også lede efter skjulte genstande med en lommelygte eller afkode bankelyde. Se efter ikonet med hånden, når I går rundt i museet, og find de steder, hvor der er ekstra plads til leg – også for de voksne.

 

 

 

 

udforsk omraadetUdforsk området

Fængselsmuseet ligger omgivet af en dejlig park, hvor der er god plads til leg. Perfekt til at gå en tur og se de imponerende fængselsbygninger udefra. Der er opsat borde og bænke, så madpakken kan nydes i det fri.

Mad og drikke kan også købes i Café Lorentzen.

Copyright © 2011. All Rights Reserved - Horsens Museum 2011

DMC Firewall is a Joomla Security extension!